Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

ธุรกิจการผลิตผักสลัดครบวงจร

เกี่ยวกับรายวิชา

     โดยในรายวิชานี้จะมีเนื้อหาประกอบไปด้วย “ความเป็นมาของผักสลัดและสายพันธุ์ การจัดการโรคแมลงและวัชพืช การจัดการสภาพแวดล้อมที่จำเป็นกับการเจริญเติบโตของผักสลัด การจัดการการผลิตและธาตุอาหารพืช การจัดการก่อนและหลังการเก็บเกี่ยว การจัดการการผลิตเมล็ดพันธุ์และการปรับปรุงพันธุ์ การจัดการบรรจุภัณฑ์และการแปรรูป การจัดการการตลาดออนไลน์และออฟไลน์ การจัดการการขนส่ง การจัดการเทคโนโลยีที่เหมาะสมกับการผลิตผักสลัดครบวงจร การวิเคราะห์ภาพรวมธุรกิจ ทบทวน และปรับปรุงแผนธุรกิจ การทำธุรกิจที่เป็นมิตรกับสิ่งแวดล้อม คาร์บอนฟุตพริ้นท์ มาตรฐานฟาร์มต่างๆ และความปลอดภัยต่อผู้ผลิตและผู้บริโภค”

วัตถุประสงค์การเรียนรู้

LO1 : ผู้เรียนสามารถประยุกต์ใช้ความรู้เกี่ยวกับการผลิตผักสลัดในธุรกิจการผลิตผักสลัดแบบครบวงจร
LO2 : ผู้เรียนสามารถวางแผนธุรกิจการผลิตผักสลัดแบบครบวงจรโดยใช้ความรู้เกี่ยวกับการวิเคราะห์ความเสี่ยงด้านสภาพอากาศ
LO3 : ผู้เรียนสามารถประยุกต์ใช้ความรู้เกี่ยวกับเทคโนโลยีสารสนเทศกับการตลาดและการผลิตในธุรกิจการผลิตผักสลัดแบบครบวงจร
LO4 : ผู้เรียนสามารถประยุกต์ใช้ความรู้เกี่ยวกับการแปรรูปและสร้างผลิตภัณฑ์ใหม่ ๆ ในธุรกิจการผลิตผักสลัดแบบครบวงจร
LO5 : ผู้เรียนสามารถเลือกมาตรฐานฟาร์มที่เหมาะสมมาใช้ในธุรกิจการผลิตผักสลัดแบบครบวงจร

เกณฑ์การวัดและประเมินผลในรายวิชา

อาจารย์ผู้สอน

ดร.เอกนรินทร์ เรืองรักษ์

สาขาวิทยาศาสตร์
คณะวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี

Creative commons สัญญาอนุญาตสิทธิ์

“สื่อการสอนนี้เป็นส่วนหนึ่งของ PSU lifelong และเผยแพร่ภายใต้สัญญาอนุญาตสิทธิ์แบบ Creative Commons ด้วยเงื่อนไข CC BY NC SA”